Adevărul despre Inchiziție

INCHIZIȚIA

În anul 1215, Papa Inocențiu al III-lea a înființat un tribunal al Bisericii - Sfânta Inchiziție. Astfel a început povestea sângeroasă a torturii și a persecuției, a intrigii și secretelor, a superstiției și a vânătorii de vrăjitoare. Descoperiți lucruri incredibile, întunecate și neașteptate în seria Inchiziția pe Viasat History.

1
2
3
4
5
6
7
/7

Inchiziția continuă să existe - 800 de ani după ce a fost creată. Acum se numește Congregația pentru Doctrina Credinței.

Thomas Torquemada, inchizitorul cunoscut ca fiind cel mai însetat de sânge din istorie, a fost responsabil pentru moartea a aproximativ 10 000 de oameni

Numărul de victime ale Inchiziției rămâne în continuare necunoscut. Conform unor surse diferite se estimează că au fost uciși între 100 000 și 10 milioane de oameni.

Cel mai scăzut număr de condamnări a fost în Finlanda - 15%, în timp cel mai mare a fost în Luxembourg unde 90% dintre acuzați erau arși

Femeile care cântăreau peste 50 de kg nu erau judecate pentru vrăjitorie. Se credea că mătura unei vrăjitoare nu poate ridica mai mult de 50 de kg.

Un test clasic pentru a afla dacă cineva era vinovat sau nevinovat era testul cu apa, sau înotul, o metodă care s-a folosit până în secolul al XIX-lea. Femeile care erau acuzate de vrăjitorie erau legate și aruncate în apă pentru a vedea dacă plutesc sau se scufundă. Se credea că cele vinovate pluteau, iar cele nevinovate se scufundau.

Pentru acuzații era de ajuns dacă cineva era: obez, prea slab, prea înalt sau prea scund, frumusețea fizică și, desigur, ateismul.

Tu de ce ești
vinovat?
Află acum